OM

JESPER HARTVIG SVÄRD


SOGNEPRÆST (KBF)


Jeg har været præst i Horne siden marts 2001 og holder jeg min tid ud, er jeg en af de længst siddende præster i Horne nogensinde. Allerede nu er jeg i den høje ende af dem der holdt ud.

Det er nu ikke helt uden grund, for Horne er endnu et helt specielt sted.

"Hornepraesten" er min egen side, det man også kalder privat, og det har den været lige siden jeg startede på den. Dengang krævedes det, at man kunne kode. I dag skal man kun kunne nogle gode historier - men de er nu også langt det vigtigste...

Jeg er begyndt helt forfra på siden i 2018 og har skrottet alt tidligere materiale. Nogle gange er det bare godt med nye vare på hylderne...

LIDT OM MIG


Jeg plejer at jævnføre mit hjemsted til Møn. Naturen, storheden, skønheden og roen dér er ligesom mit DNA. Det minder meget om den egn, vi har her omkring Horne. Blot er bakkerne mindre dramatiske og det samme gælder for vandet i ø-havet. Vi solgte gården ude ved klinten i 2013 og i dag kommer vi kun på Møn når abstinenserne melder sig.

Jeg er uddannet på Københavns Universitet. Igennem en del år boede jeg på Frederiksberg og havde sommerhus ved Furesøen. Jeg flyttede til Tårup på Fyn i 1997 og hér til Horne Præstegård i 2001.

Jeg er A+-menneske, men holder af at begynde dagen i morgenkåbe. Mine piger kaldte det en "morgenkuffert", dengang de var små. Vi mennesker oplever verden på hver vores måde og de havde åbenbart set, at noget af det jeg skulle bruge i løbet af dagen blev samlet i den..... Godt set! Og ikke et ord om hørelsen.

BON MOT


Gennem mange år har: "virkeligheden er det, der virker" været hjemmesidens bon mot. Det er i dag ændret til: "mere end nyttig viden". Alt menneskeligt er efterhånden så strømlinet og nytteorienteret og sammenvævet med pengeøkonomi. Der er, imidlertid, en værdi der langt overgår pengenes. Det er dér vi finder dét som er "mere end nyttig viden" - og kærligheden, for den sags skyld.

PETER POUL RUBENS


Kejserens skat

© Copyright. Hornepraesten 2019.

Mere end nyttig viden...

Sognepræst

Jesper Hartvig Svärd

Præstegårdsgyden 6, Horne

5600 Faaborg

Jesper Svärd