Undervisning

Hvem er vi?

 

Engang ved vores dåb tegnede præsten korsets tegn både for vores ansigt og vores bryst. Nu skal vi selv tegne videre med forstanden og hjertet.

 

I de bibelske fortællinger møder vi nære udtryk for frihed og angst, håb og tvivl, kærlighed og had, lykke og lidelse, tilgivelse og fordømmelse, glæde og sorg, medfølelse og misundelse, fællesskab og ensomhed. Alt sammen i afsluttede fortællinger, som er lettere at overskue end vores egne sammensatte liv. Derfor må vi lære dem og have dem med os gennem livet. De er formidable i børns udvikling, de samler myter om det altid at have været menneske fra celleplan og til i dag.

 

Vi kan også spejle vores kultur i fortællingerne. For verden er tegnet af mennesker, der var bærere af de samme vilkår som os. Vores tipoldeforældre fx. De skulle også korsets vej - så hvorfor ikke gøre livet til en paradisfortælling sammen...og slå bro mellem himmel og jord.

Og hvorfor ikke begynde her?

 

Gennem mange år har børn fået tilbuddet om at blive juniorkonfirmand nogle år før den egentlige konfirmandundervisning. Her får man stillet sin nysgerrighed med alt i kirken og på kirkegården i traditionens lys. Når det bliver tid at skulle konfirmeres, er vi kommet lidt dybere ned i livet. Det dybeste kender vi nok endnu ikke helt, men vi kan mærke det er der, og vi kan tegne videre. På galleriet herunder er der eksempler på lidt af hvad der er "tegnet" gennem tiden i undervisningen.

Elevator til Paradis

Mange tusinde besøgende tog elevatoren den sommer...

5 meter høje lyskors

Godhedens, ondskabens og Kristi kors. Lige foran kirken. Hvor ellers?

 

 

Korbueudsmykning

I middelalderen hang der et trækors - her er der en moderne fortolkning.